• voorgevel Vollergracht 23
  • detail gevel
  • binnentuin van het kantoor
  • de bloesem valt
  • de vergaderkamer in gebruik
  • ligging in de stad Leiden
  • situatie in de wijk

eigen kantoor Vollersgracht 23, Leiden

Het pakhuis Vollergracht 23 werd in 1984 door ons verbouwd. De grote oppervlakte van de begane grond met grote uitbouwen naar achteren en opzij maakte het bij uitstek geschikt voor ons architektenburo, gezien onze grote wens om een gelijkvloers atelier te bouwen waarbij er veel en makkelijk contact tussen de medewerkers mogelijk is.

 

De bovenwoning werd geschikt gemaakt voor separaat gebruik door de woongroep "het Pakhuys".

 

Om het pakhuiskarakter zichtbaar te laten werden op de plaats van de oorspronkelijke pakhuisdeuren hardglazen deuren aangebracht.

 

In 2008 werd aan de achterzijde een voormalige timmerwerkplaats volledig verbouwd en bij het kantoor getrokken, waardoor de huidige oppervlakte van 280 m2 werd bereikt, voorwaar een heel oppervlak achter deze eenvoudige stadsgevel.