5 september 2016

Renovatie Rapenburg 68 opgeleverd

In de zomervakantie is hard doorgewerkt aan de renovatie van het pand Rapenburg 68, het nieuwe alumnihuis van de Universiteit Leiden. Hierin zijn sinds 5 september 2016 het alumnibureau en het LUF (Leids Universitair Fonds) gevestigd. Deze organisaties hebben behoefte aan representatieve huisvesting, bijvoorbeeld voor de ontvangst van de alumni. Hiervoor maakten wij een ontwerp inclusief verlichting en meubilering en begeleidden we de uitvoering.
Door het gebruik van natuursteen en meerdere fraaie houtsoorten voor de vloeren, lambriseringen en deuren en bijzondere doorzichten, zijn representatieve ruimtes gemaakt. De materiaalkeuzes en vormgeving geven het geheel een klassieke uitstraling met een eigentijdse twist. Een fraaie slanke Engelse trap op de voormalige binnenplaats verbindt de verdiepingen van het pand.

  • Lees ook het artikel in het Leidsch Dagblad van 14 september