12 juli 2011

Pieterskerk ontvangt GOUDEN Green Key certificering

Donderdag 14 juli is in aanwezigheid van wethouder Jan Jaap de Haan en Marieke van der Werf, tweede Kamerlid en woordvoerder duurzaamheid en monumentenzorg voor het CDA, een internationaal duurzaamheidscertificaat aan directeur Frieke Hurkmans van de Pieterskerk gepresenteerd.

 

De Pieterskerk is de eerste Leidse locatie en het eerste Europese middeleeuwse monument dat de internationaal erkende Green Key certificering ontvangt als congreslocatie. Dat de Pieterskerk ook nog eens op het hoogste gouden niveau binnenkomt, is uniek.

 

De restauratie en de daarbij gebruikte materialen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het behalen van het certificaat, een prachtig compliment aan allen die daaraan hebben bijgedragen. Naast o.a. FSC-hout in de kap en de isolatie van de monumentale ramen staat ook de reguliere bedrijfsvoering van de Pieterskerk in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Van fairtrade koffie tot ledverlichting, bij alles wordt nagedacht over eerlijke handel en energiebesparing. Om ook in het vervoer milieubewust bezig te zijn ontving de Pieterskerk, uit handen van Franc Huisman van Huisman Tweewielers in Leiden, een gratis dienstfiets.